Intelligens krémes
4 fő részére
Nehézség:
kezdőknek
hozzávalók
- 8 egész tojás
- 20 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 8 csomag vanília (szerintem 4 csomag is elég)
- 9 nagyon púpos evőkanál liszt
- 1 liter hideg tej
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítés
Gyújtsd be a sütőt, mire összekevered a sütit, pont jó lesz a hőfok. 8 tojás sárgáját 15 dkg margarinnal, 30 dkg porcukorral és a 8 csomag vaníliával jól kikeverjük. Belekeverjük a 9 nagyon púpos kanál lisztet és az 1 liter hideg tejet. Felverjük a 8 tojásfehérjét az 5 dkg margarinnal. (Tényleg fel lehet verni együtt a kettőt habnak!) A két masszát gyengéden összekeverjük, majd margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt kb. 40x23 cm-es tepsiben sütjük. A sütés: az egész massza eléggé híg, nem kell arra gondolni, hogy nem sikerült. Közepes tűznél kell sütni, míg a teteje kicsit piros lesz, és a tészta már nem mozog lágyan. Ez kb. 40-50 perc. Krém nem kell bele, mert benne lesz! Ha kihűlt, szeleteljük, porcukorral megszórjuk. Tényleg nagyon finom és krémes! Ínyencek, mint én is, tejszínhabbal a tetején fogyaszthatják!
Megjegyzés
Azon gondolkodtam, hogy miért intelligens krémes a süti neve. Szerintem azért, mert ez a süti tudja, hogy mekkora tészta süljön ki a masszából, és mennyi krém maradjon középen. A receptet "K. M." néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.